Muziek Streamen

De muziek industrie is al enige tijd aan het veranderen. Dankzij streaming diensten en smartphones kan je onbeperkt naar miljoen nummers luisteren. Op deze pagina vind je meer informatie over muziek streaming diensten in Nederland. Het streamen van muziek is de afgelopen tijd explosief gegroeid. De grootste muziek streaming dienst is Spotify. Het Zweedse bedrijf heeft meer dan 4 miljoen betaalde gebruikers.

Spotify

Spotify AB is een Zweeds muziek streaming bedrijf. Spotify heeft apps die beschikbaar zijn voor Microsoft Windows, Apple macOS en Linux Computers. Ook Android en IOS telefoons kunnen de app downloaden. In de app kan je naar 30 miljoen nummers luisteren. Afhankelijk van je abonnement kan je onbeperkt en zonder reclame naar muziek luisteren. De gratis versie kan je op je mobiel alleen nummers op shuffle modus beluisteren. Bij de betaalde versie heb je geen reclame en kan je HD audio downloaden. In totaal heeft het bedrijf maandelijks 100 miljoen actieve gebruikers waarvan er 40 miljoen mensen betalen voor een abonnement.

Partners

Deezer

Deezer is een muziek streamingdienst uit Frankrijk. Gebruikerrs kunnen naar muziek luistern van labels als EMI, Sony, Universal Music Group en Warner Music Group. Net als bij spotify kunnen abonnees zowel offline als online naar muziek luisteren op verschillende apparaten. Momenteel heeft Deezer 40 miljoen nummers in de bibliotheek en ook kan er naar 30.000 radiozenders geluisterd worden. Het Franse bedrijf heeft 16 miljoen maandelijkse actieve gebruikers waarvan er 6 miljoen gebruikers voor de dienst betalen. De service is beschikbaar op Web, Android, Kindle Fire HDX, OS X, BlackBerry, IOS, Windows Phone en Symbian. Deezer heeft 4 verschillende abonnementen:

  • Discovery: Dit abonnement is gratis en je kan 6 nummers per uur overslaan. De audio kwaliteit ligt op 128 kbit/s.
  • Premium+: Hier betaal je maandelijks €9.99, je krijgt geen reclame en je kan oneindig nummers overslaan. De mp3 kwaliteit ligt op 320 kbit/s.
  • Elite: Voor mensen die een betere audio kwaliteit willen is het Elite abonnement. De kwaliteit ligt hier op 1411 k/bits; 16/44.1 kHz. Voor dit abonnement betaal je €14.99 per maand.
  • Family: Als er meerdere mensen in het gezin een eigen account hebben dan kan je ervoor kiezen om een Family account aan te vraag je krijgt alles wat het Premium+ ook heeft maar je kan 6 accounts aanmaken voor €14.99 per maand.

Streamen

Tidal

Tidal is een van de nieuwste muziek streaming diensten. Het werd opgericht in oktober 2014. Op dit moment heeft Tidal 25 miljoen nummers in de bibliotheek. In tegenstelling tot Spotify kan je bij Tidal ook muziekvideo’s bekijken. In de Tidal’s bibliotheek zijn er zo’n 85.000 muziekvideo’s te vinden. Het bedrijf dat door artiest Jay-Z is gekocht, claimt dat ze het hoogste percentage aan royalties aan muziek artiesten en songwriters betaald. Tidal bied twee verschillende abonnementen: Tidal Premium en Tidal HiFi. Het bedrijf werd opgericht door het Noors/Zweedse bedrijf Aspiro. In 2015 werd Aspiro overgenomen door Project Panther Ltd van Jay-Z. In tussen heeft de service 4.2 miljoen betaalde klanten. Voor Tidal Premium betaal je €9.99 per maand en kaan je reclamevrij naar muziek luisteren. De bitrate van de audio ligt op 320 kbit/s of 96 kbit/s op mobiele telefoons. Tidal HiFi kost €19.99 per maand en je kan op hoge kwaliteit muziek luisteren. De audio kwaliteit van het HiFi abonnement ligt op CD-kwaliteit FLAC-based 14-Bit/44.1 kHz.

Streamen

Apple Music

Apple Music is de muziek streaming dienst van Apple Inc. De service bied ook het internet radiostation Beats 1 dat 24/7 in 100 landen muziek uitzendt. Bij de dienst zit ook het Connect platform waarbij artiesten foto’s, video’s en nummers met abonnees kunnen delen. Apple Music biedt aanbevelingen op basis van de gebruikers smaak. De applicatie is ook geïnteregeerd met Siri. Sinds december 2016 heeft Apple Music 20 miljoen betalende gebruikers. De service werd op 8 janu, 2015 aangekondigd en werd op 30 juni in meer dan 100 landen gelanceerd. Nieuwe gebruikers kunnen de dienst 3 maanden gratis gebruiken. Er zijn 3 verschillende abonnementen. Voor 1 abonnement betaal je €9.99, voor een familie abonnement betaal je €14.99 en als student betaal je €4.99. Het studenten abonnement wordt in Nederland helaas niet aangeboden. In tegenstelling tot de andere muziek streaming diensten biedt Apple Music maar 1 bitrate aan.

Streamen